Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Što je Hypericum perforatum

? Hypericum perforatum ili gospina trava jeinvazivna Europska biljka koja je naturalizirani u Sjevernoj Americi . Biljka se smatraštetnih korova u sjeverozapadnom Sjedinjenim Američkim Državama . Unatoč svom statusu nepopularni , gospina trava ima ljekovita svojstva . Identifikacija

St. Gospina trava jevišegodišnja biljka koja raste u pašnjake i uz ceste . Zrele biljke su oko 4 metra . Oni imaju više duge stabljike i male ovalne listove , a oni proizvode svijetle žute pet latica cvijeća između lipnja i rujna . Cvjetovi obično imaju crne mrlje po rubovima latica .

Prednosti

Prema Mayo Clinic, gospina trava je jednako koristan kao triciklički antidepresivi za liječenju blage do umjerene depresije . To također može biti korisno za liječenje anksioznih poremećaja , iako je više dokaza je potrebno potvrditi tu teoriju .

Razmatranja

St. Gospina trava povremeno uzrokuje osip na koži i svrbež , kao i umor, želuca uzrujani , osjetljivost na svjetlo , glavobolje i vrtoglavice . To smanjuje učinkovitost kontracepcijskih pilula , prema medicinu Net , a povećava rizik od krvarenja ako se uzimaju aspirin . Savjetujte se s liječnikom prije korištenja gospina trava u kombinaciji s bilo recept ili over-the -counter lijekovi .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108695.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.