Bagworms na Arborvitae grmove

Arborvitae biljka obitelj sadrži crnogorične zimzeleno grmlje i drveće iz čempresa obitelji . Biljke su mekane , žućkasto - zelene iglice i su porijeklom iz istočnih krajeva Sjedinjenih Američkih Država . Arborvitaes rastu najbolje u regijama s hladnijim klimama i radije alkalna tla . Bagworms su među zajedničkim štetnika vidio na Arborvitae grmlja i drveća . Pest Identifikacija

Arborvitae je među željene biljke domaćine bagworms . Pored dominantnog evergreena su smreka, smreke , bora i cedra . Štetnika i napasti niz listopadnog drveća uključujući bagrema , honeylocust , javor i sweetgum .

Opis

Bagworms sularve male , crne moljac s dlakavo tijelo iraspon krila od okoinča . U maggotlike odrasle ženke su žuto bijele i nemaju krila , funkcionalne nožicama, ticalima i očima . Ženke polažu jaja u 1/4-inch-long svilenim vrećicama koje se šiju sa svojim svile i komada domaćin lišće biljke . Jaja izlegu u rano proljeće iveličina torbe povećava kaoličinke rastu u njoj . Odrasla larva je oko 1 inča dugo s tamno smeđe trbuhu i bijelom glave i prsnog koša . Mladi ličinke početi tkati svoje torbe čim se rode .

Šteta

Bagworms početi hranjenja na lišće na zaraženim stablima čim se izlegu , izlazi iz svoje vreće za vrijeme hranjenja i onda povlače . Mature larve jedu cijeli iglice zimzelenog drveća . Ponovljeni bagworm zaraženosti tijekom godina na već pod stresom i slabih stabala je vjerojatno da će izazvati smrt stablo .
Upravljanje

U slučaju zaraze svjetlo na Arborvitae grmlja , ručno odabrati vrećice i ispustiti u kantu sapunici uništiti jaja i odrasle ženke . Najbolje vrijeme da uništi torbe je u rano proljeće , jesen ili zimu prije jaja valenje . Primjena insekticida je najučinkovitiji kod mlađe stadija kada štetočine su manji od 1/2 inča dugo . To je obično početkom lipnja . Veća , zrele ličinke su vrlo teško kontrolirati s kemikalijama . Preporučene kemikalije za Arborvitae grmova su acefat , karbaril ili azadiractin .

Kemijski Weed Killers Koristi se u cvjetne vrtove

nekontrolirano korova u cvjetnim vrtovima smanjiti snagu i zdravlje biljaka koje ne samo natječu za vode i hranjivih tvari , ali također postoje štetnika i bolesti . Učinkovito upravljanje korova počinje s identifikacijom korova i njihovih ciklusa ra

Více >